Bagageband wordt een gebit met Oral B

Een unieke manier om te laten zien dat gebitsverzorging belangrijk is. Advertentie bedacht door Leo Burnett company voor Oral B Japan.

Oral B is een Amerikaans merk die mondhygiëneproducten verkoopt, zoals tandpasta, tandenborstels en mondwater. Leo Burnett company is een advertentie bedrijf. Oral B Japan heeft samen met Leo Burnett company een advertentie bedacht om hun boodschap over te brengen aan de mensen.

De boodschap is “Plaque is hidden between your teeth”. Leo Burnett heeft een unieke plek uitgekozen om de boodschap over te brengen, namelijk de airport (Schiphol). Ze hebben de bagageband gebruikt en daarop afbeeldingen (platen) met tanden met tandsteen, geplaatst op de bagageband. Er is zelf een app gemaakt dat meer informatie geeft over de afbeeldingen en platen. Er is zelf een grote tandenborstel aanwezig, zodat je de opdracht kan uitvoeren die op de app staat. De app geeft informatie over hoe je het beste de tandsteen kan wegpoetsen. Met de grote tandenborstel kan je over de platen heen gaan, als je het goed doet dan gaat de tandsteen weg.

Handleiding

Handleiding

 

Oral B Japan is te vinden op Instagram en Twitter.